Catering dla przedszkoliProfesjonalny i zdrowy

Żywienie dzieci to wielka odpowiedzialność

DZIECI SĄ NAJWAŻNIEJSZE
Dla waszego sukcesu i zadowolenia pracuje zespół profesjonalistów. Proponowane przez nas jadłospisy opracowywane są przez dietetyka oraz technologów żywności co zapewnia iż posiłki nasze zawierają niezbędne składniki odżywcze i są prawidłowo zbilansowane. Tworzymy je w oparciu o wytyczne instytutu żywności i żywienia oraz nowych trendów żywieniowych w EU z zachowaniem tradycji kuchni polskiej.

WYSOKIEJ JAKOSCI PRODUKTY
Nasze posiłki przygotowywane są wyłącznie ze świeżych produktów bez dodatków konserwantów i sztucznych barwników co gwarantuje iż potrawy są zdrowe i bezpieczne oraz smakują jak w domu i u babci.

HIGIENA I BEZPIECZEŃSTWO
Posiadamy wdrożony system bezpieczeństwa żywności HACCP i prowadzimy stały monitoring produkcji. Jesteśmy pod stałym nadzorem powiatowej stacji sanitarno–epidemiologicznej w Bydgoszczy, działając na podstawie decyzji umożliwiającej produkcję żywności od surowca do wyrobu gotowego oraz jej transport.

NASZA MISJA
- ZDROWIE I APETYT DZIECI
- JAKOŚĆ PRODUKTÓW
- BEZPIECZEŃSTWO
- POSIŁKÓW
- ZADOWOLENIE RODZICÓW

Te cztery kluczowe założenia realizujemy poprzez współpracę wyłącznie z zaufanymi lokalnymi dostawcami od początku budowania GUSTO CATERING. Dzielimy się naszym długoletnim doświadczeniem. Jesteśmy elastyczni a co najważniejsze otwarci na państwa sugestie i prośby.

Wiemy także jak ważny jest smak i wygląd dań – szczególnie dla Najmłodszych!

OFERUJEMY
Zdrowe, pełnowartościowe i dostosowane do potrzeb dziecka posiłki to warunek konieczny nie tylko jego dobrego samopoczucia, ale i rozwoju. Dlatego też dbamy o właściwe i racjonalne żywienie dzieci już od najmłodszych lat, dostarczając bogate w składniki odżywcze dania, zapewniające prawidłowy rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny dzieci, a także wzmacniające ich naturalną odporność. Nasze menu w dużym stopniu bazuje na produktach sezonowych, zmieniając się w ciągu roku, co pozwala dzieciom na poznawanie coraz to nowszych smaków oraz korzystanie z bogactw sezonowych owoców i warzyw.

Wiemy jak bardzo ważną rolę odgrywa różnorodność produktów w diecie dzieci w wieku przedszkolnym, a także odpowiednia ilość i proporcja składników odżywczych, dlatego też przygotowujemy potrawy dostarczające dzieciom produkty z każdej grupy żywności. Zestawy obiadowe są dostarczane według następującego standardu: zupa; drugie danie mięsne/rybne – składające się z potraw: białkowej, skrobiowej, jarzynki lub surówki/sałatki; kompot. W każdym tygodniu są 3 drugie dania mięsne, 1 rybne i 1 jarskie. Kompoty z owoców sezonowych i lemoniady są uzupełnieniem zestawu. Wychodząc naprzeciw współczesnym potrzebom placówek edukacyjnych, zapewniamy także posiłki dla dzieci ze szczególnymi potrzebami dietetycznymi, w tym dania wykluczające mleko i przetwory mleczne, jaja, wieprzowinę czy gluten.

JAK ZAMAWIAMY POSIŁKI
Ilość posiłków jest elastyczna, więc zamawiamy codziennie telefonicznie lub sms. Śniadania do godziny 6:30 obiady do 9:15.liczba poszczególnych posiłków może być różna. 

DOWÓZ POSIŁKÓW
Posiłki dowozimy dwa razy dziennie: śniadania, obiady wraz z podwieczorkiem. Posiłki są pakowane w zbiorcze pojemniki gastronomiczne i dowożone w termosach. Godziny dostaw uzgadniamy z dyrektorem placówki. 

PRZYKŁADOWE MENU TYGODNIOWE
śniadania
1. Owsianka z suszonymi owocami i pestkami dyni
2. Pieczywo żytnie na zakwasie z pastą z soczewicy, twarożkiem z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata ziołowa
3. Jajecznica na maśle ze szczypiorkiem, pieczywo pełnoziarniste, masło, herbata rooibos
4. Jaglanka z prażonym jabłkiem i cynamonem 
5. Bułeczka graham z masłem, pieczoną piersią z indyka, pastą z marchewki, papryką i sałatą

obiady
1. Zupa pomidorowa z kasza jaglaną,
Gotowana pierś kurczaka w sosie koperkowym, ryż i gotowana marchewka, kompot jabłkowy
2. Zupa ogórkowa z makaronem,
Naleśniki z twarogiem i sosem wiśniowym, lemoniada cytrynowa
3. Zupa z białych warzyw z grzankami
Kotleciki schabowe z ziemniakami i warzywami, kompot z gruszek
4. Rosół z jarzynami i makaronem
Roladki z indyka ze szpinakiem, puree dyniowo – ziemniaczane, surówka z białej kapusty, kompot jabłkowy z anyżem
5. Zupa jarzynowa z fasolką szparagową i ziemniakami,
Morszczuk w sezamie, ryż gotowany, sos pomidorowy, mix warzyw gotowanych, lemoniada pomarańczowa 

podwieczorki
1. Świeże owoce sezonowe
2. Jogurt naturalny z musli
3. Kakaowy pudding z kaszy jaglanej
4. Muffinki marchewkowe
5. Placek drożdżowy z owocami

KOSZT WYŻYWIENIA
Jest ustalany indywidualnie, ze względu na rodzaj, ilość posiłków, odległość czy czas trwania umowy. 

WARUNKI WSPÓŁPRACY
Dla placówek które powstają wystawiamy „zobowiązanie” potrzebne w sanepidzie i innych instytucjach. Z każdym klientem podpisujemy umowę o współpracy. Faktury przelewowe za świadczone usługi wystawiamy każdego ostatniego dnia miesiąca z terminem płatności 7dni. 

Serdecznie zapraszam do współpracy!

Jakub Micianiec
Szef Kuchni/właściciel
532-414-395
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.